Klusdag op de molen

20-09-2008, 14:55 Terug naar het overzicht
Klusdag op de molen
Het was al weer de derde klusdag die Kees Vanger, molenaar op De Weert, had georganiseerd. Deze keer was molen “De Vlijt” te Meppel aan de beurt.
Zes jaar achtereen een molen niet onderhouden levert dan ook een erg verwaarloosde molen op. Men begon zich als molenaars zorgen te maken! Vandaar deze klusdag. Afgelopen week is er al ontzettend veel krab- en schuurwerk verricht. De gehele romp is schoongekrabd, behandeld met afgendoder en daarna in zijn geheel stevig geschuurd. Een gigantische klus. (rond de 250 vierkante meter)

Zie hier de foto's.


Vandaag op de klusdag is er echt iets groots verricht. Maar liefst 16 klussers kwamen op de oproep af zwaar bewapend met verlengsnoeren, stofzuigers, krabbers, schuurmachines etc. Een erg hardwerkende, gemotiveerde en sfeervolle ploeg uit diverse provincies zelfs. Wat is er vandaag ontzettend veel werk verzet. Echt ongelooflijk. De romp is nu geheel geschuurd en bijna voor driekwart geverfd. De hele balie is geschuurd en geverfd. Het kruirad ziet er weer netjes uit. De staart is door onze 70 jaar jonge Willem al balancerend op een wiebelend trapje geschuurd en geverfd. Alle kistramen zitten weer in de verf en alle steekborden zijn weer mooi groen. Geholpen door deze groep vrijwilliger en het ontzettend mooie (werk)weer van vandaag, maar ook van afgelopen week, zijn we dan ook veel verder gekomen met onze werkzaamheden dan we ooit van te voren hadden durven dromen. We zijn nog niet klaar en gaan komende week verder.
Al met al kunnen we terug zien op een prachtige klusdag!

Interwijs B.V.