De Vlijt weer een mosterdmolen????

15-08-2014, 09:40 Terug naar het overzicht
De Vlijt weer een mosterdmolen????
De molenaars en hun stichtingsbestuur willen de molen graag weer de functie terug geven die de molen vroeger ook vervulde. Nu niet als korenmolen, aangezien 400 meter verderop de ook herbouwde molen "de Weert” zich hier al op geconcentreerd heeft, maar net als vroeger weer als mosterdmolen.
De molenaars en hun stichtingsbestuur willen de molen graag weer de functie terug geven die de molen vroeger ook vervulde. Nu niet als korenmolen, aangezien 400 meter verderop de ook herbouwde molen "de Weert” zich hier al op geconcentreerd heeft, maar net als vroeger weer als mosterdmolen. We willen de lege molen weer omtoveren tot een maalvaardige mosterdmolen, waarbij mosterdstenen aangedreven kunnen worden op windkracht. Door de wieken dus!
Wanneer molen "de Vlijt” de molenprijs wint, zijn we in staat om met het verkregen geld (€50,000) deze prachtige doelstelling te kunnen verwezenlijken. Een maalvaardige molen plus mosterdmaalderij. Een droom die misschien uitkomt? Dat zou een mooie boost en uitdaging zijn voor de molen en zijn molenaars.
Hierdoor krijgt molen "de Vlijt” weer zijn originele functie terug als "levende” molen. Zo zien wij het als molenaars en stichtingsbestuur graag!

Interwijs B.V.